Itthon és a nagyvilágban

6 hasznos app a tanuláshoz

Segítünk tanulni!

Ma már szinte elengedhetetlen olyan appok ismerete a tanuláshoz, ami meghozza az alkotókedvet, vagy éppen megszeretteti az adott tantárgyat a gyerekekkel.

Kémiához

A kémia ugyan csak 7.osztálytól lép a tantárgyak közé, de érdemes már az ötödik osztálytól ismerkedni a programmal. Igazi, jó játék, hasznos ismeretszerző lehetőség az egész családnak.

Beaker mix chemical alkalmazást megnyitva a kijelző a kémiaóráktól ismert kémcsővé változik. Ezt követően a virtuális periódusos rendszerből ebbe különböző elemeket, vegyi anyagokat adagolhatunk. Ez még önmagában nem sokat tesz hozzá a tanuláshoz, azonban ha ezek az elemek reakcióba lépnek egymással, akkor megjelenik a reakcióegyenlet, sőt a mobil magát a kémiai reakciót is szemlélteti. Így – anélkül, hogy felrobbanna otthon a garázs vagy más baleset történne – könnyedén kipróbálhatjuk a gyerekekkel közösen, hogy mi történik akkor, ha káliumot dobnak a vízbe. (Forrás: Digitális Család)

Biológiához

Megszerettető a biológia is egy nagyon elmés app segítségével. Sokaknak kedvenc tematikája az emberi test, de akinek a biológiához nem fűlik a foga, annak is érdekes lesz a téma ezzel az alkalmazással. Az Emberi test nevű applikáció letölthető a Google Playből. Nemcsak okosan tanít, de szórakoztat is, és elérhető magyar nyelven. A férfiszervezetet alapul véve, 3D-s animációk segítségével foglalja össze a fő szervrendszereket, és még az izmok mozgása is szemmel látható. Ennek hála a gyerek maga fedezheti fel az emberi test rejtelmeit. Plusz pont, hogy mivel több nyelven is elérhető, az idegennyelv-tanulásban is segít.

Idegen nyelvekhez

Régóta ismert és elég népszerű is a tanulókártyás módszer. A dolgok így könnyebben rögzülnek az agyban, az egyetemisták is gyakran használják. A Quizlet Learn az egyik legnépszerűbb, nyelvtanulást segítő applikáció, amely rengeteg pozitív visszajelzést kapott online is. Játékos módszerekkel segít az egyes idegen nyelvek megtanulásában, és nagyon hatékonyan bővíti a szókincset, de még a helyes kiejtés is megtanulható az alkalmazás segítségével. Összesen 18 idegen nyelvet lehet gyakorolni vele, köztük a spanyolt, franciát, németet és a kínait. (Forrás: Femina)

Nyelvtanuláshoz fejlesztették ki a játszva tanuló alkalmazásokat, pl. Duolingot, amelyet az Apple az év iPhone-alkalmazása, a Google pedig a „Best of best” Android-alkalmazása díjjal tüntette ki 2013-ban. Az alkalmazás leginkább a online játékokra hasonlít. A nyelvtanulók három vagy négy élettel vágnak neki a szinteknek, kommenteket írhatnak, kérdéseket tehetnek fel, sőt – mivel az alkalmazást össze lehet kötni a Facebook- és a Google+-fiókokkal – ismerőseikkel is versenyezhetnek.

Történelemhez

Töritanuláshoz a Magyar História alkalmazását ajánlom. Az app a honfoglalástól a rendszerváltásig veszi végig Magyarország történelmét, korszakait és szereplőit, képekkel illusztrálva. Az alkalmazást Androidra innen, iPhone-ra innen tölthetitek le. (Forrás: Eduline)

Hasznos időbeosztáshoz

A hatékony időbeosztást segítik a tervező applikációk. A lehető legjobb, ami találni lehet, a School Planner, de ennek egyelőre nincsen magyar nyelvű változata. Ezzel együtt hasznos, jól átlátható, és könnyű használni. Egy helyen látható az összes betáplált, elvégzendő feladat, de létrehozható saját órarend, időbeosztás, lekövethető, hogy mik a már elvégzett feladatok. A különböző színbeállítások miatt pedig annyira gyorsan átlátható az egész terv, hogy szinte lehetetlen bármit is elfelejteni. (Forrás: Femina)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Back To Top